169.no nok engang i Finansavisen

Da var sommerferien over for meningsmålingene og valgkampinnspurten er akkurat kommet i gang. I gårsdagens utgave av Finansavisen (15. august) kunne du igjen lese om prognosene våre for valget med overskriften: «Arbeiderpartiet faller, men vinner».

enter image description here

Vi har igjen regnet på sjansene for at de mindre partiene - SV, KrF og Venstre - klarer å komme seg over sperregrensen på 4 %. For Venstre er det fortsatt kun rundt 20 prosent sannsynlighet for komme seg over sperregrensen, mens SV har snudd en 40-60 disfavør til en 60-40 favør. I praksis blir dette imidlertid som å kaste mynt eller kron. Som figuren under antyder, er det bare KrF av småpartiene som kan være rimelig sikker på å komme seg over sprerregrensen, mens Rødt er fortsatt et godt stykke unna å nå 4%. MDG derimot begynner å snuse på en oppslutning på midt av 3-tallet og kan muligens komme over hvis den foreløpige positive utviklingen fortsetter.

enter image description here